Brokkolis csirke burgonya takaró alatt sütve
sponsored links
Hát, ez megint egy olyan étel, amikor a fõzést le akartam egyszerûsíteni. Ez viszonylag ritkán fordul elõ velem, de nekem is vannak olyan napjaim, amikor az alkotás öröme elkerül. Enni pedig kell, de fõzni lehet egyszerûen is.
Hát, így utólag már nem mondanám egyszerûnek, pedig igazán nem így indult. Igaz, a sütés alatt már nem volt gondom vele.
- csirkemell
- brokkoli
- hagyma
- sajt
- krumplipüré
- só, bors, szerecsendió, provanszi fûszerkeverék
---A krumpliból vajas pürét készítettem.
---A hagymát vastagabb karikákra vágtam.
---A sajtot lereszeltem.
---A csirkét megfûszereztem és csak félig sütöttem meg.
- A tepsit kikentem kacsazsírral---egyszerûen csak azért ezzel, mert el akartam használni a maradékot.
- A karikára vágott hagymákat leraktam a tepsi aljába és megszórtam nagyon finoman provanszi fûszerkeverékkel.
- Erre kerültek a fûszerezett csirkemell szeletek a hús alatt összegyûlt szafttal együtt.
- A húsra tettem a brokkolit---jó bõségesen ---kevés szerecsendiót reszeltem rá.
- Beborítottam az egészet a vajas, reszeltsajttal összekevert pürével.
- A tetejére szórtam még sajtot és mehetett a sütõbe.
Sokkal jobb lett, mint amire számítottam! Nagyon finom volt!