Brokkolileves, hurka-kolbász tepsis krumplival
sponsored links
Gyorsan kellett ma is ebédet fõznöm, ezért hurkát-kolbászt vásároltam a hentesnél. Hazaérve sütõpapírral kibéleletem egy tepsit, beleraktam a disznótorost, mindkét oldalát hegyes késsel megszurkáltam 5-6 helyen, hogy ne durranjon ki, és a felesleges zsír is ki tudjon sülni belõle. 180 fokos, légkeveréses sütõbe raktam, alulról a 4. sínre, majd megpucoltam egy szûrõnyi krumplit, megmosás után apróra vágtam, ugyancsak sütõpapírral bélelt tepsibe öntöttem, sertéssült fûszerkeverékemmel megszórtam és néhány spriccelésnyi olajat is tettem rá, elkevertem és máris mehetett az is a sütõbe a legalsó sínre, ahol kb. 1 órát töltött a disznótoros alatt, a tálalásig. Mostmár, hogy a fõfogással egyenesbe kerültem, jöhetett a brokkolileves. Most nem cifráztam tejszínnel vagy tejföllel, ez egy natúr leves lett, de szerintem így is nagyon jó volt
Hozávalók: 1/2 kg brokkoli, 1 db krumpli, 1,5 liter forró víz, ételízesítõ és/vagy só ízlés szerint, 2 kávéskanál fokhagyma granulátum, chili por (vagy utóbbiak is ízlés szerint), pici olaj, 1 fehér kanál burgonya keményítõ, 1 pici kávéscsésze ...