Brokkolifõzelék
sponsored links
Olyan lelkesen jelentkezett a brokkoli, hogy õ is részt akar venni a kampányban, hogy a tésztára nemet mondtam, a brokkolira igent. :) Bár ennek ellenére, mielõtt elkezdtem készíteni a fõzeléket, (csakis) a tésztán kattogott az agyam, hogy hogy is készítsem el azt, ami már félig kész gondolatban. Maximum egy héten belül kiderül az eredmény. :) De most a brokkolifõzelék van terítéken.
Elkészítése
Margarint olvasztok és egy picit fonnyasztom/pirítom rajta az apróra felkarikázott fokhagymát. Liszttel megszórom és csomómentesre keverem.
Ráteszem a megmosott, megtisztított rózsáira szedett brokkolit, a szárának egy részével (utóbbi is felkarikázva). Felöntöm annyi vízzel, ami éppen csak ellepi, vagy akár egy kicsit kevesebbel. Miután felforr, elmorzsolom bele a leveskockát és ízlés szerint sóval, borssal ízesítem.
Miután megpuhul a brokkoli, néhány rózsát kiemelek (6 db), a többit pedig botmixerrel pürésítem. Majd felöntöm kevés tejjel és néhány percig még forralom. Mielõtt elzárom a tüzet, beleteszem az egész rózsákat.
Hozzávalók: ...