Brokkolifasírt
sponsored links
Hozzávalók 2 személyre
50 dkg brokkoli
1 kisebb vöröshagyma
1 evõkanál olaj
1 tojás
1 kávéskanál szezámmag
4-5 evõkanál zsemlemorzsa
késhegynyi szódabikarbóna
õrölt fekete bors
só
a sütéshez olaj
A brokkolit rózsáira szedjük és enyhén sós vízben teljesen puhára fõzzük. Leszûrjük róla a fõzõvizet, tálba tesszük és villával pépesre törjük.
Az olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát és a többi hozzávalóval a brokkolihoz adjuk. A zsemlemorzsát fokozatosan adagoljuk úgy (lehet, nem kell az összes mennyiség), hogy jól formázható masszát kapjunk.
Gombócokat formázunk belõle, kicsit ellapítjuk õket és forró olajban pirosra, ropogósra sütjük.
Mártogatósként különféle ízesítésû tejfölt (kapros, fokhagymás, csilis, stb.) kínálhatunk mellé.