Brokkoli és karfiol besamelmártásban sütve

2014-06-28

sponsored links





  • 450 gr brokkoli (tisztán mérve)
  • 450 gr karfiol (tisztán mérve)
  • 100 gr olívabogyó
  • 2 ek vaj
  • 2 ek étkezési keményítõ
  • 5 dl tej
  • bors
  • szerecsendió
  • szójaszósz/worchestershire szósz
  • tökmag olyan jó két maroknyi
  • reszelt sajt ízlés szerint (trappista/füstölt/parmezán - minddel nagyon finom)

A brokkoli és karfiol rózsákat zöldségpárolóban párold roppanósra, pár perc alatt -túlfõzni tilos:). Aztán rendezgesd el õket egy szép kis tûzálló tálban, locsold meg egy kis szójaszósszal (vagy worchestershire szósszal), forgasd össze, majd szórd rá az olajbogyót (ha nem szeretitek, ezt el is hagyhatjátok).

Zöldségek szójaszósszal összeforgatva
 Közben a sütõt melegítsd elõ 200 C-ra, egy kisebb lábasban pedig olvaszd fel a vajat. Add hozzá az étkezési keményítõt és pár perc alatt kevergetve pirítsd meg. Öntsd fel a tejjel, és kevergetve fõzd, amíg szépen be nem sûrûsödik. Adj hozzá sót, frissen õrölt borsot és szerecsendiót ízlés szerint.Na akkor most jönnek a végsõ lépések: besamel szép egyenletesen a zöldségre, erre a tökmag, erre a reszelt sajt, és mehet be a sütõbe grill funkcióra amíg szép aranybarna színt nem kap:)

Rajta a besamelmártás

Jó bõven megszórva tökmaggal

És persze reszelt sajttal:)
Wow, na ezt nézzétek!:)))

P.S: Ha valaki nem szereti a brokkoli karfiol kombinációt, más zöldséggel is elkészíthetõ nyugodtan, akár kész zöldségkeverékkel is (bár a friss az mindig jobb). A besamelbe ízlés szerint lehet tenni 1 ek mustárt is, azzal is isteni.

Folytats a blogon ... eveandapple.blogspot.com/2014/06/brok...

sponsored links

Keres?s