Brokkoli és burgonya avagy ...
sponsored links
Most készült, osztom is ?
BROKKOLIS BURGONYA "MUFFIN"
Hozzávalók:
45 dkg fagyasztott brokkoli
60 dkg burgonya
1 p. tejföl + kb.1p. a tetejére
2 db tojás
3 ek. liszt
1/2 sütõpor
reszelt sajt
bors, só
margarin
zsemlemorzsa
BROKKOLIS BURGONYA "MUFFIN"
Hozzávalók:
45 dkg fagyasztott brokkoli
60 dkg burgonya
1 p. tejföl + kb.1p. a tetejére
2 db tojás
3 ek. liszt
1/2 sütõpor
reszelt sajt
bors, só
margarin
zsemlemorzsa
A burgonyát megfõzzük és burgonyanyomón átnyomjuk.
A tejfölt elkeverjük a tojásokkal; a sütõport a liszttel; aztán az áttört burgonyával összeforgatjuk a sütõporos lisztet, hozzáadjuk a tojásos tejfölt és alaposan összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
A brokkolit szoba(konyha)hõmérsékleten kiolvasztjuk, levágjuk a rózsáit, a szárrészeket pedig apróra daraboljuk és a burgonya péphez keverjük.
Egy 12 db-os muffin formát bõségesen kikenünk margarinnal, és zsemlemorzsával szépen kihintjük, úgy hogy mindenhol érje az oldalát.
A brokkolis burgonyapépet belekanalazzuk a formába.
A levágott brokkolirózsákat ügyesen elosztjuk a "muffinok" tetején, egy-egy kiskanál tejfölt teszünk rá és egy csipet reszelt sajtot (nálam ez most vörös cheddar.)
Elõmelegített sütõben (légkeverés) 180 fokon 35-40 perc alatt szépen megsütjük.