Brokkoli sütve

2014-02-13

sponsored links

Valamiért brokkolit eddig mindig fõzve készítettem. Legfeljebb utána picit rápirítottam. De hiba volt. A brokkoli sütve a legjobb. Képes lennék nassolásképp is azt enni,kis fûszeres sóval megszórva. Pedig véletlenül készítettem így, mert egyszerûbbnek tûnt, és nem akartam annyi fazekat mosogatni. :)
Megérte. :)

Brokkolis-sütõtökös kuszkusz pulykahússal (2 fõre)


- 6 dkg kuszkusz
- 15 dkg sütõtök
- 15 dkg brokkoli  (kb. egy fél kisebb fej)
- 1 vékony szelet pulykamellfilé (kb. 10 dkg)
- 1-2 ek olívaolaj
- só, bors
- 1/2 tk garam masala
- 1/2 tk cayenne-i bors

A sütõt elõmelegítjük 180 fokra. A sütõtököt kb. 1-1,5 cm-es kis kockákra vágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük. Egy evõkanálnyi olívaolajat elkeverjük a fûszerekkel, kevés sóval és borssal, majd elkeverjük a zöldségekkel. Tûzálló tálba tesszük és 25 percig sütjük.
Közben a kuszkusznak kétszeres mennyiségû, enyhén sós vizet forralunk, leöntjük vele a kuszkuszt és lefedve 10 percig állni hagyjuk, amíg megpuhul.
Közben a húst sózzuk, borsozzuk, majd kevés olívaolajon szép kérgesre pirítjuk.
Tálaláshoz a húst felszeleteljük és a zöldségekhez adjuk a kuszkusszal együtt. Összeforgatjuk és kész is.

CH tartalom: 35 g lassú CH/adag
Kalóriatartalom: 290 kcal/adag




Folytats a blogon ... flamcsi.blogspot.com/2014/02/brokkoli...

sponsored links

Keres?s