Brokkoli krémleves egyszerûen
sponsored links
Ez a brokkoli krémleves gyorsan megvan!
Nem adunk hozzá zsiradékot, nem koszolunk a konyhában!
Mindössze egy botmixer kell, hogy elérjük a szükséges állagot
és kényeztethetjük is a családot a finom levesünkkel!
Szerintem a férfiaknál is nyerõ lehet, férjemen tesztelem és neki nagyon bejött, pedig
-bár nem válogatós-, a zöld színû ételeket nem respektálja :D
Hogy még kevesebb dolgunk legyen egy fárasztó nap után, ajánlanám hozzá a boltban kapható
kész fokhagymás pirított karikákat.
Az intenzív fokhagymás íz miatt nem szükséges magába a levesbe fokhagymát vagy hagymát tenni.
Ha ragaszkodnánk a házi pirítóshoz, azt is bedörzsölhetjük alaposan fokhagymával, sõt sajttal is megszórhatjuk.
Amennyiben még is szeretnénk, tehetünk a levesbe egy kisebb fej reszelt hagymát
és 2 gerezd zúzott fokhagymát. :)
Hozzávalók:
1 fej brokkoli
1 húsleves kocka
só, fehérbors
víz
2 dl fõzõtejszín
kb.2 ek. keményítõ
sajt és pirítós a tálaláshoz
Elkészítés:
A brokkolit leszárazzuk, megtisztítjuk és kisebb rózsáira szedjük.
Feltesszük kb. 2 l vízben fõni.
Beletesszük a leveskockát, sózzuk, borsozzuk.
Amikor puha, botmixerrel óvatosan, vigyázva a véletlenül felcsapódó forró levesre, pürésítjük.
Ha szeretnénk a tálaláshoz használni, akkor vegyünk ki pár egész brokkoli rózsácskát pürésítés elõtt.
Pürésítés után tegyük vissza a tûzre.
A tejszínben keverjük ki a 2 ek. keményítõt és öntsük a leveshez.
Párperc után elzárhatjuk.
Reszelt sajttal és pirítóssal tálaljuk.
Hidegen is kiváló!
Tipp:
Ha sûrûbb állagú krémlevest készítenénk, keverjünk ki még egy kis keményítõt kevés vízben
és keverjük hozzá.