Brisè tészta alaprecept

2013-01-07

sponsored links

A recept neve olaszul: pasta brisè

A brisè tészta alapvetõen egy francia vajból - lisztbõl, egy csipetnyi sóból és vízbõl készült tészta, amelyet édes és sós piték, borkorcsolyák készítésére egyaránt használnak. Talán a legismertebb ezek közül a Quiche Lorreine vagy a francia almatorta. A tészta maga semleges ízû, ropogós, omlós, melynek cukor vagy aromák hozzáadásával karakteres ízt is kölcsönözhetünk.

A brisè név a tészta készítési technikájából ered, mely szerint elõször a vajat morzsoljuk el (briser = tör, zúz) a liszttel addig amíg egy homokszerûen nem pergõ elegyet nem kapunk.

Elkészítési idõ: 60 perc
Típus: alap tészta édes és sós süteményekhez
Nehézségi fok: alacsony

Hozzávalók 4 személyre:
200 g liszt
100 g vaj
70 ml hideg víz
1 csipet só

Elkészítése

1. Kézzel vagy mixerrel a lisztet a hideg vajjal (hûtõ hideg) és sóval ...

Folytats a blogon ... gamberiegamberetti.blogspot.com/2013/...

sponsored links

Keres?s