Brisè tészta alaprecept
sponsored links
A recept neve olaszul: pasta brisè
Nehézségi fok: alacsony
100 g vaj
70 ml hideg víz
1 csipet só
Elkészítése
A brisè tészta alapvetõen egy francia vajból - lisztbõl, egy csipetnyi sóból és vízbõl készült tészta, amelyet édes és sós piték, borkorcsolyák készítésére egyaránt használnak. Talán a legismertebb ezek közül a Quiche Lorreine vagy a francia almatorta. A tészta maga semleges ízû, ropogós, omlós, melynek cukor vagy aromák hozzáadásával karakteres ízt is kölcsönözhetünk.
A brisè név a tészta készítési technikájából ered, mely szerint elõször a vajat morzsoljuk el (briser = tör, zúz) a liszttel addig amíg egy homokszerûen nem pergõ elegyet nem kapunk.
Elkészítési idõ: 60 perc
Típus: alap tészta édes és sós süteményekhezNehézségi fok: alacsony
Hozzávalók 4 személyre:
200 g liszt100 g vaj
70 ml hideg víz
1 csipet só
Elkészítése
1. Kézzel vagy mixerrel a lisztet a hideg vajjal (hûtõ hideg) és sóval ...