Breton krumplileves
sponsored links
Az elmúlt hónapban Jutka kétszer is talált nekem angol nyelvû szakácskönyvet a kedvenc turkálónkban. Ha én eljutok oda, akkor többnyire vallásos, vagy golffal foglalkozó könyvek vannak mostanában, vagy éppen semmi. Az elsõ kis könyv egy turistáknak kiadott füzetecske breton receptekkel.
1989-ben adták ki, ez látszik a fotókon is, és nyilván franciák fordították angolra, de a receptek igazi jó parasztreceptek, egyszerûek, pár hozzávalóból remek dolgokat hoznak ki. Én a hagymás krumplilevest választottam. A recept körülbelül úgy szól, hogy tegyük az összes hozzávalót egy lábasba, öntsük fel vízzel, és fõzzük egy órát. Kicsit változtattam az arányokon és a technológián, de alapjában véve ez úgy jó, ahogy van.
Breton krumplileves (2 személyre):
1 nagy fej hagymát felaprítunk, és 1 dkg vaj és 1 dkg kacsazsír keverékén kevés sóval jó 10 percig párolunk. Idõnként megkeverjük. Meghámozunk 4 közepes méretû krumplit, és apró kockákra vágjuk. 15 dkg nyers ...