Breki szelet
sponsored links
Miskolcon 4 napos kocsonya farsang van, ennek tiszteletére nem csak kocsonyát fõztem itthon , hanem egy kicsit átalakítottam a Sütõs-hamis marcipán szelet receptjét és a kedves férjem elnevezte Breki szeletnek.
Nagyon finom lett, érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
3 db tojásból készítettem egy csokoládés vizes- piskótát
és egy 20x30x7 magas tepsiben készre sütöttem
( a receptet a linken találjátok )
A hamis marcipánkrémen nem változtattam.
Hozzávalók:
25 dkg vaj
25 dkg búzadara
20 dkg cukor
2 evõkanál zöld színû mandula aroma
1 teáskanál zöld ételfesték
Tetejére:
20 dkg fehér csokoládé
zöld ételfesték
3 evk. olaj
Elkészítése :
Megsütjük a piskótát és a tepsiben hagyjuk kihûlni.
( Lehetõleg olyan tepsit válasszunk ami eléggé magas, mert a piskótára jön még a hamis marcipán massza és erre a csokoládé! )
Amikor kihûlt, elkezdjük a hamis marcipánt elkészíteni.
A vajat felolvasszuk és ehez hozzákeverjük a cukrot és a búzadarát, majd felforraljuk.
Forralás után 5 percig fõzzük állandó keverés mellett.
Levesszük a gázról és hagyjuk hogy langyosra hûljön kb 10 perc.
Még folyós állapotban ráöntjük a készre sült piskótánkra és egyenletesen elkenjük.
Hûtõbe rakjuk még meg nem dermed.
10 deka csokoládét 1 evõkanál olajjal felmelegítünk és a süteményük tetejére öntjük és egyenletesen eloszlatjuk rajta.
Nem baj ha átlátszik a hamis marcipán réteg mert a következõ 10 deka csokoládét is 2 evõkanál olajjal felmelegítjük és egy-két csepp zöld ételfestékkel beszínezzük, majd a fehér csokoládés rétegre vastag csíkokban felvisszük egy kanál segítségével és egy fogpiszkáló segítségével összehúzzuk a zöld csokit a fehérrel.
Így kapunk egy márványos csokis réteget a süteményünk tetejére.
Ismét hûtõbe rakjuk és amikor megkötött vizes késsel felszeleteljük.
Kedves porcelán békákat Katalin Orlicczki a Mesterek Virágüzlete biztosította a fotómhoz:))
Nagyon finom lett, érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
3 db tojásból készítettem egy csokoládés vizes- piskótát
és egy 20x30x7 magas tepsiben készre sütöttem
( a receptet a linken találjátok )
A hamis marcipánkrémen nem változtattam.
Hozzávalók:
25 dkg vaj
25 dkg búzadara
20 dkg cukor
2 evõkanál zöld színû mandula aroma
1 teáskanál zöld ételfesték
Tetejére:
20 dkg fehér csokoládé
zöld ételfesték
3 evk. olaj
Elkészítése :
Megsütjük a piskótát és a tepsiben hagyjuk kihûlni.
( Lehetõleg olyan tepsit válasszunk ami eléggé magas, mert a piskótára jön még a hamis marcipán massza és erre a csokoládé! )
Amikor kihûlt, elkezdjük a hamis marcipánt elkészíteni.
A vajat felolvasszuk és ehez hozzákeverjük a cukrot és a búzadarát, majd felforraljuk.
Forralás után 5 percig fõzzük állandó keverés mellett.
Levesszük a gázról és hagyjuk hogy langyosra hûljön kb 10 perc.
Még folyós állapotban ráöntjük a készre sült piskótánkra és egyenletesen elkenjük.
Hûtõbe rakjuk még meg nem dermed.
10 deka csokoládét 1 evõkanál olajjal felmelegítünk és a süteményük tetejére öntjük és egyenletesen eloszlatjuk rajta.
Nem baj ha átlátszik a hamis marcipán réteg mert a következõ 10 deka csokoládét is 2 evõkanál olajjal felmelegítjük és egy-két csepp zöld ételfestékkel beszínezzük, majd a fehér csokoládés rétegre vastag csíkokban felvisszük egy kanál segítségével és egy fogpiszkáló segítségével összehúzzuk a zöld csokit a fehérrel.
Így kapunk egy márványos csokis réteget a süteményünk tetejére.
Ismét hûtõbe rakjuk és amikor megkötött vizes késsel felszeleteljük.
Kedves porcelán békákat Katalin Orlicczki a Mesterek Virágüzlete biztosította a fotómhoz:))