Brassói -nem apró- pecsenye

2012-03-04

sponsored links

Teljesen abban a tudatban voltam eddig hogy ez egészen biztosan Brassóból származik. De persze hamár ráveszem magam, csak utánanézek mi a helyzet a sztorival.

Legendáknak ez sincs híján, a vasutas sztori viszont annyira profán hogy megszavaztam.
Miszerint a szebb napokat is látott MÁV Budapest-Brassó vonalán készült elõször, 1948-ban. Ennyi. Tehát nem egy brassóban kiásott õsi recept vagy ilyesmi.
Demivel ha klasszikusokról van szó, variációkból is akad ugye gazdagon.
Egyel most aszthiszem gyarapítottam, ha más is így csinálja az puszta véletlen és józan paraszti ész véletlen egybeesése.
Miszerint. Valamilyen pecsenyehúsból készüljön, amit nem kell sokáig sütni. Nagyobb darabok legyenek, ez megtetszett mikor fõztem a burgundi marhát. Legyen jó fûszeres. Legyen mellé krumpli, ami nem szottyos. Lehetõség szerint ne az olajban (elsõ találkozásom okozta sokk miatt) hanem valami jobbféle zsírban ússzon, hamár úszna. Uborkasaláta kell mellé.
Szárazpácot eddig még nem nagyon használtam, de kedvenc mûsorunk, a Fald fel Amerikát (ehehe) egyik részében olyan faszán nézett ki a száraz fûszerekben pácolt oldalas, hogy ki kellett próbálni.
 
Kellbele: ...

Folytats a blogon ... fast-food.blog.hu/2012/03/04/brassoi_3

sponsored links

Keres?s