Brassói
sponsored links
Elég sûrûn készítek brassóit, mert nagyon szeretjük. Egyszerû, gyors és laktató étel. :) Igaz, hogy volt már egy recept a blogon, ami ettõl nem sokban különbözik, most mégis úgy gondoltam, hogy újra lefotózom és felteszem, mert ez most olyan, mint ahogy Apuéktól tanultam otthon. Készülhet ez is sokféleképpen, hisz ahány ház, annyi brassói. Zöldfûszerekkel, ahogy anno én is csináltam, vagy gombával bolondítva; borsó nélkül és még sorolhatnám. :) ...de megmondom õszintén, hogy nekem így az igazi. ? ;)
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg sertéstarja (esetleg karaj, vagy amit szeretünk)
50 dkg zsenge zöldborsó (lehet mirelit is)
50 dkg burgonya (én most apró parázsburgonyát használtam)
4-5 gerezd fokhagyma
2-3 ek. olaj
só
bors
- A borsót kevés vízben egy kis sóval ~5 perc alatt félpuhára fõzzük.
- Míg a borsó elkészül, a húst megtisztítjuk, kockákra vágjuk.
- Egy serpenyõben felhevítjük az olajat, majd rátesszük a húst. Addig sütjük kevergetve, míg egy kis pírt kap. Ekkor sózzuk, borsozzuk, rátesszük a reszelt fokhagymát, jól átkeverjük és fedõ alatt ~10 perc alatt puhára pároljuk. Ha a leve elpárologna, pótoljuk egy kevés vízzel, hogy jó szaftos maradjon.
- Mikor a hús puha, hozzáadjuk a leszûrt borsót, óvatosan összeforgatjuk és ~5 perc alatt összepároljuk az ételt.
- Míg a hús készül, a parázsburgonyát -ha nagyobb szemût használunk megtisztítjuk, felkockázzuk- alaposan megmossuk, félbe, vagy négybe vágjuk és forró olajban kisütjük.
- Ha a hús és a burgonya is elkészült, összeforgatjuk õket és azon frissen tálaljuk az ételt. Friss kenyérrel és uborkasalátával kínáljuk.