Brassói csirkemelles rakott zöldbab

2013-07-11

sponsored links


Tegnapi ebédünk második fogása Szüleim kertéjbõl származó zöldbabból készült, brassói csirkemelles rakott zöldbab. Még tegnapelõtt, rögtön a leszedés után megtisztítottam a zöldbabot, úgyhogy tegnap csak meg kellett fõzni. Erre a célra a nagy Zepter gõzölõ edényt használtam, amit az 5,8 literes fazékra illesztettem. A tisztított, megmosott, de egészben hagyott zöldbabot a fõvõ húsleves fölé tettem párolódni, kevés sóval, ételízesítõvel és fokhagyma granulátummal ízesítve.
(A húslevesben 2 csirkemellcsont és 4 bõr nélküli fél far fõtt zöldpaprikával, hagymával és nagy csokor zöldekkel - petrezselyem és zeller zöldjével -, meg sóval, ételízesítõvel és õrölt borssal ízesített 2 liter vízben.)

A töltelékhez vékony csíkokra vágtam az egyik lebõrözött, kicsontozott csirkemellet (45 dkg volt a szín hús) majd kevés olajon megpirítottam, mint brassóinak szoktam sóval és õrölt borssal, aztán félretettem. Amíg megfõtt a húsleves és meggõzölõdött a zöldbab elmentünk bevásárolni Legkisebbikemmel. Hazaérve gyorsan kikentem olajjal egy kis tepsit, a gõzölt zöldbab egyik felét belepakoltam, sóztam, és megszórtam fokhagyma granulátummal, aztán egyenletesen eloszlattam ...

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2013/07/brassoi-c...

sponsored links

Keres?s