Brassói - az elsõ próbálkozás

2012-07-28

sponsored links


A brassói aprópecsenye egy klasszikus magyar étel. Viszonylag egyszerû elkészíteni, és elég sok változatban létezik. Az interneten olvastam, hogy a brassói valójában a majoránnás-fokhagymás húst jelentette, tehát azzal lehet köríteni, amivel szeretnénk. Egy másik érdekesség a brassóival kapcsolatban, hogy talán ez az egyetlen olyan pörköltszerû ételünk, amihez nem kell vöröshagyma!

Ez csak az elsõ próbálkozásunk volt. Sajnos, nem lett az igazi, bár finom lett. Abban megegyeztünk, hogy nem sült krumplival készítjük, hanem fõttel. A baj az volt, hogy kevés lett benne a fokhagyma. Legközelebb legalább kétszer annyit teszünk bele.

Hozzávalók:
40-50 dkg lapocka (vagy comb)
4-5 gerezd fokhagyma ...

Folytats a blogon ... akonyham.blogspot.com/2012/07/brassoi...

sponsored links

Keres?s