Brassói aprópecsenye

2012-08-04

sponsored links


Szóval a sokat emlegetett Brassói. Amirõl mondák keringenek, hogy mitõl is kapta ezt a nevet. Gabojszánál láttam egy hatalmas lehetõség tárat, beollózom, remélem nem haragszik meg, bár õ is "vitte" máshonnan.

Zsolnay Gábor szerint: a receptet 1948 -ban Gróf Nándor, a MÁV Utasellátó szakácsa találta ki, a Budapest-Brassó között haladó vonaton. (fokhagymás, borsos, burgonyás változat, sertés-szûz húsból.)
Dózsa György mesterszakács azt állítja egy 19. századi szakácskönyvre hivatkozva, hogy Brassóból származik az étel, és valójában egy fokhagymás marhatokány. (sült szalonnán pirított burgonyás változat, fokhagymás marhahúsból.)
Unger Károly szerint a leghitelesebb forrás Csáky Sándor "XX Század Szakácsmûvészete" címû könyve, mely szerint az eredeti recept, bélszínbõl készült, és ismeretlen szakácstól származik. (paradicsomos, vörösboros, gombás változat, tarhonyával).
Petõ Gyula "Ételkészítési Ismeretek" címû könyve nem foglalkozik az eredetével, de mivel ebbõl a könyvbõl ...

Folytats a blogon ... elkeszitettem-megmutatom.blogspot.com...

sponsored links

Keres?s