Brassói aprópecsenye
sponsored links
A gondolat úgy kezdõdött, hogy vendégeket vártunk, akikrõl én a következõ információkkal rendelkeztem: inkább a hagyományos magyar konyhát részesítik elõnyben, és inkább a négylábúakat a kétlábúakkal szemben. Már csak az volt a kérdés, milyen húsfélébõl lehet szépet kapni a piacon.
Végül férjem olyan gyönyörûséges szûzpecsenyével tért haza, amilyet még életemben nem láttam, de tényleg. Szinte anyagveszteség nélkül tudtam feldarabolni az egybe húsokat. Ilyen sosem fordult elõ velem, de majdhogynem nyersen megkívántam a húst.
Ahogy minden standard klasszikust, ezt is Sándor Dénestõl tanultam. Én annyi különbséggel készítem, hogy a piroskás színt nem paradicsompürével, hanem fûszerpaprikával szoktam megadni.
6 dkg füstölt szalonna
1 evõkanál zsír
1 fej vöröshagyma
90 dkg szûzpecsenye
Só
Bors ...