Brassói aprópecsenye
sponsored links
A nagy augusztusi csalamádégyártást (és posztolást) követõen egy fészbukos kommentben merült fel a kérdés: mit eszünk hozzá? Valami zsírosat - mi mást?!
Az elsõ gondolatom a brassói volt, és végre a tettek mezejére léptem. Ritkán készítem el itthon, pedig az egyetlen üzembiztos megoldás: a vendéglátóipari körforgásban az esetek nagy részében félreértelmezett változatok kerülnek terítékre. A mélypont az volt, mikor egy belvárosi étkezdében olajban sült mirelit krumplira halmozva hoztak ki egy adag szétfõzött pörköltet, de rendszerint az eredetihez közelebb álló megoldások sem a hagyományos módon készülnek, ami az én olvasatomban az, amikor az elõre elkészített szaftos apróhúst a nyers krumplira öntik, és együtt sütik készre, a sütõben. Ez itt egy zöldborsós változat, ami a kedvencem.
Hozzávalók:
- 600 g sertéscomb
- 200 g hagyma felkarikázva
- 100 g füstölt szalonna, gyufaszál nagyságú csíkokra vágva ...