Brassói aprópecsenye, ahogyan én készítem
sponsored links
A brassói aprópecsenye nevével ellentétben nem Brassó szülötte, hanem az 1950-es évekbeli húshiányos Budapesté, ezért eredetileg nem is szûzpecsenyébõl készült, hanem sertésfarokból. Papp Endre vendéglõs receptje ma már számos változattal bír, bár leginkább még mindig sertéshúsból (szûzpecsenye, karaj, tarja, comb) csinálják, de néha csirkébõl vagy pulykából is. A sok fokhagyma és a sült krumpli viszont elengedhetetlen szériatartozéka. Én így készítem:
Hozzávalók
- 1 kg sertésszínhús (l. fent) - falatnyi kockákra vágva
- 2 evõkanál zsír (sertés)
- 6-7 gerezd fokhagyma - reszelve
- só
- bors
- 3 paradicsom - hámozva, kimagozva, felkockázva
- 1,5 kg ...