Bourbon vaníliás cukor házilag
sponsored links
Már több blogon láttam, hogy házilag készítik a vaníliás cukrot. Én is mondogattam magamnak, hogy ki kellene próbálni, de csak most jutottam el odáig, hogy megejtsem a dolgot. Karácsony elõtt kaptam vaníliarúdat nagyon elönyös áron, és nem használtam el, így most elkészítettem az elsõ vaníliás cukrot házilag.
Körülnéztem egy kicsit a receptek között. Megoszlanak a vélemények és a receptek is. Van, aki megdarálja a vaníliarúd héját, van, aki csak felvágja. Olvastam olyat is, hogy darálás közben leégett a darálója. Én az egyszerúbb változatot választottam.
Hozzávalók:
- 1 vaníliarúd
- 30 dkg kristálycukor
A vaníliarúdat hosszába felvágtam, kikapartam belõle a magokat és cukorral elkevertem. Utána feldaraboltam a rúdat és a többi cukorhoz adtam, majd az egészet egy csavaros kupakú üvegbe tettem. Ezt három hétig kell tárolni, naponta megkavarva. Utána lehet használni.