Bounty torta
sponsored links
A recept alapja a Táfelspicc-rõl van (ez se gyakran fordul elõ velem). Szembejött a kókusz és a csokoládé, és tudtam, hogy nekem ez KELL. Mivel kettõnk közül csak én ehetek olajos magvakat, külön sütni-fõzni meg utálok, ezért én is eléggé hanyagolom ezeket az alapanyagokat. Aztán néha elemi erõvel jön az érzés, hogy ?akarom most?.
A felsõ két rétegen nem változtattam ? csak a mennyiségeken ?, az alsó réteg helyett kakaós-kekszes alap készült. A DM-es bio kekszeken kívül, eddig egy ment át a vacakság-mentes szûrõmön, a kakaós teljes kiõrlésû gyõri édes. Most ezt használtam, mert az eredeti receptben is kakaós alap volt.
Nagyon jó a marketingje a zabfalatoknak, meg húúú zab, biztos tök egészséges. Hát nem az. El kell olvasni az összetevõk listáját. Borzalom. Baromi nehéz glükóz-fruktóz szirup nélküli dolgokat találni. És ez még csak egy a ?necces? összetevõk közül.
Az eredeti recept szerintem 18 cm-es formához való, én feleztem, ebbõl készült két darab 12 cm-es minitorta (ami szerintem 4 adag).
Hozzávalók:
az aljához:
- 6 dkg keksz (én kakaós teljes kiõrlésû gyõri édeset használtam)
- 2,5 dkg olvasztott vaj
a kókuszos réteghez:
- 10 dkg kókuszreszelék
- 12 dkg tejszín
- 1,5-2 evõkanál cukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
a csokis réteghez:
- 5 dkg étcsokoládé
- 5 dkg tejszín
A kekszet aprítóval finomra darálom, összekeverem az olvasztott vajjal, és a két kis kapcsos tortaforma (12 cm átmérõjûek) aljába nyomkodom.
Ezután elkészítem a kókuszos krémet, a tejszínt felforralom a cukorral, belekeverem a kókuszt és a vanília-kivonatot, és gyakori keverés mellett 3-4 percig fõzöm. Elosztom a két formába, elsimítom a tetejét, és beteszem a fagyasztóba. Miközben hûl, elkészítem az utolsó réteget. A csokoládét és a tejszínt összeolvasztom, majd félreteszem és pár percig hûlni hagyom. A két kis torta tetejére kanalazom, és beteszem a hûtõbe, hogy ez a réteg is lehûljön.
Miután kihûlt, kiszedem a formából.
4 adag lesz belõle, két kis 12 cm átmérõjû, kapcsos tortaformához való adag
(1 db 18-ashoz duplázni kell a mennyiségeket)