Bounty tejberizs
sponsored links
Hozzávalók 2-3 személyre
- 10 dkg arborio rizs
- 1 csipet só
- 2 dl víz
- 4 dl kókusztejszín
- 5 dkg kókuszvirágcukor
- 1 dkg cukrozatlan kakaópor
- 3 dkg kókuszreszelék
a díszítéshez:
- kókuszreszelék
- csokoládéforgács
- A rizst a vízzel és a sóval fõzni kezdtem, kis lángon addig rotyogtattam, amíg a rizs a vizet fel nem szívta, ekkor felöntöttem a kókusztejszínnel.
- Addig fõztem, amíg teljesen meg nem puhult, majd hozzáadtam a kókuszvirágcukorral összeforgatott kakaót és kókuszreszeléket.
- Pár percig még a tûzön hagytam, majd elzártam alatta a lángot, és fedõvel letakarva kb. 10 percig pihentettem.
- Poharakba adagoltam, miután kihûlt, a tetejét kókuszreszelékkel és csokoládéforgáccsal díszítettem.
- Langyosan vagy jól lehûtve fogyasztható.
Kókusztejszín és kókuszvirágcukor a KókuszVilágtól, a receptet pedig megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin májusi számában is.