Bounty szelet
sponsored links
Ez a recept is több éve várt már arra, hogy végre megsüssem. Így utólag maximálisan elismerem, hogy nagy hiba volt ennyi ideig várni ezzel a sütivel, mert tényleg nagyon finom. Sajnos maga az elkészítése, nem sikerült maradéktalanul megfelelõre így a róla készült fénykép sem az igazi, de végül is besorolhatom "a ronda, de isteni finom, pár perc alatt elfogyott sütemény" kategóriába. Pár barátunk volt nálunk nemrégiben, akkor készítettem el, és nem igazán maradt ideje még véletlenül se kiszáradni:D
Hozzávalók, amiket használtam:
A kakaós tészta:
15 dkg porcukor
25 dkg liszt
1 tojás
12,5 dkg margarin
1 cs. sütõpor
1 ek kakaó
A lisztben elkevertem a sütõport és a kakaót, majd a maradék hozzávalóval jól összedolgoztam. Két részre osztottam, kinyújtottam. A tészta felét egy sütõpapírral kibélelt tepsibe tettem, majd következett a kókuszos töltelék.
6 tojás fehérje kemény habbá verve
25 dkg porcukor
25 dkg kókuszreszelék
25 dkg porcukor
25 dkg kókuszreszelék
A tojásfehérjéket kemény habbá vertem fel, majd óvatosan beledolgoztam a cukrot és a kókuszreszeléket. Ezt krémet ráborítottam a kakaós tésztalapra, majd ráhelyeztem a tészta másik kinyújtott részét. Ezután 180 fokos sütõben kb. 20-25 percig sütöttem, utána hagytam kihûlni. Addig elkészítettem a sárga krémet is.
Sárga krém:
6 tojás sárgája
3 ek liszt
3 dl tej
12,5 dkg margarin
15 dkg porcukor
A tejet felforraltam, majd belekevertem a lisztet. A tojássárgákat elkevertem a cukorral, majd lassan, fokozatosan hozzáadtam a tejhez és folyamatosan keverés mellett sûrûre fõztem. Miután kihûlt a vajat habosra kevertem és összedolgoztam az egész krémet. (Nekem valamiért kicsit folyós maradt a sárga krém, de más is elkészítette már ezt a receptet ismerõsöm közül neki pl. teljesen jó állaga volt.)
Miután teljesen kihûlt rákanalaztam a kakaós massza tetejére. Legvégül vízgõz felett felolvasztottam 15 dkg étcsokoládés tortabevonót 1 ek étolajjal és a tetejére kentem.