Bounty muffin
sponsored links
Volt egy munkahely, ahol a nõvérem is meg én is dolgoztunk. Na nem egyszerre, 1-2 év különbséggel. Egyik évadban még a tesóm sütötte az enfieldi Muffin Break-ben a muffinokat, másik évben már én nyitottam az üzlet ajtaját reggel 6-kor, hogy a fél 8-as nyitásra már a 10 féle frissen sütött muffin a pult mögött illatozzon. Szuper munka volt,még a reggel 5-ös kelés sem igen zavart, dehát semmi nem tart örökké.
Szóval a Muffin Break-ben dívott mindenféle csokit ( Snickers, Mars, Kit-kat, After Eight, Bounty) beledarabolni a muffin-tésztába. Nagyon gagyinak tûnhet, de mikor kiveszed a sütõbõl a kapszlikat és kívül-belül folyik a bounty, na az priceless. Kipróbálni kötelezõ.:)
Alaprecept a nõvéremtõl.:)
Hozzávalók:
8 db muffinhoz
140 gr liszt
75 gr cukor ( akár 50 gr is lehet, ha sok csokit teszünk bele)
2 tk. sütõpor
1 tojás
25 gr olvasztott margarin
110 ml tej
3-4 db Bounty csoki ( ne spóroljunk vele)
Elkészítés:
1. Elkeverjük a száraz hozzávalókat: lisztet, cukrot, sütõport.
2. Kikeverjük a tojást az olvasztott margarinnal és a tejjel és pár laza mozdulattal belekeverjük a száraz anyagokat. Ha túlkeverjük, nem lesz levegõs, puha a tésztánk, hanem egy tömör, sûrû massza lesz.
3. Mehet hozzá a kisebb darabokra vágott csoki és máris kanalazhatjuk a kapszlikkal bélelt muffinformába, úgy 3/4-ig.
4. 180 fokra elõmelegített sütõben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük õket, tûpróbát végezhetünk.