Bounty csiga
sponsored links
A család nagyon kedveli a kakaós csigát és egy bizonyos kókuszos csokoládét. Most ezt a kettõt hoztam össze egy puha csigában. Kakaós, kókuszos és csokoládés. Nagyon finom uzsonna lett belõle, hamar elkapkodta a család.
Hozzávalók kb. 16 csigához:
Tésztához:
*50 dkg liszt
*0,5 kk só
*2 ek cukor
*1 ek vaníliás cukor
*2,5 dkg friss élesztõ
*2 dl tej
*1 egész tojás
*10 dkg margarin
Töltelékhez:
*2 ek olaj
*2 ek cukor
*1 ek vaníliás cukor
*2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
*3 púpos ek kókuszreszelék
Tetejére:
*15 dkg étcsokoládé
*2 ek olaj
*4-5 ek kókuszreszelék
Az élesztõt felfuttatjuk a tejben egy kevés cukorral, majd a többi hozzávalóval rugalmas tésztát dagasztunk. Meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületen téglalap alakúra és 4 mm vékonyra elnyújtjuk. Megkenjük olajjal, majd megszórjuk a cukor, vaníliás cukor, kakaó, kókuszreszelék keverékével.
A szélesebb oldalától kezdve szorosan feltekerjük. 2 cm széles csigákra vágjuk, amiket sütõpapíros tepsibe fektetünk egymástól egy kicsit távolabb.
Letakarva további 20 percet kelesztjük. Elõmelegített sütõben 180 fokon hõlégkeveréssel 12 perc alatt megsütjük. Ezután lekenjük egy kevés tejjel, és letakarva hagyjuk kihûlni.
A csokoládét az olajjal vízgõz felett megolvasztjuk, majd a csigákat megmártjuk benne, és a tetejükre kókuszreszeléket szórunk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.