Boszorkányujjak
sponsored links
A halloweeni közös filmnézésre készítettem még anno ezeket a boszorkányujjakat. Nagyon jó tésztája van, remekül megtartja sütés alatt az alakját, hosszú ideig tárolható és ízre olyan, mintha egy nem túl tömény marcipánrudat rágcsálna az ember. Ha valami extrém formájú süteményt tervezel, akkor jól felhasználható és elõre elkészíthetõ, mert nem szárad ki egy hét után sem.
Ez az adag ujj egy 8 fõs társaságnak egyéb sütemények mellett pont elég volt, mindenki egy kissé bátortalanul fogyasztotta, pedig nem is használtam színezéket...
Az eredeti recept a cakejournal.com-ról származik, aki Martha Stewarttól vette át.
Magyarra fordítva és egyszerûsítve 24-30 ujjhoz:
2 nagy tojás (egy egész és egy sárgája a tésztába, egy fehérje a lekenéshez)
1 teáskanálnyi mandula vagy vaníliakivonat
12 dkg vaj
6 evõkanál cukor
egy csipet só ...