Boszorkányujj

2012-10-30

sponsored links


Néhány éve boldog-boldogtalan boszorkányujjakat készített Halloweenre, nálam kimaradt - eddig. A pillecukor-csontokhoz hasonlóan szintén bulizós gyerekeknek készült, ezért mûvér és hasonló nyalánkságok elkerülésével, csak ilyen kis põre változatban. Ha felnõtteknek készült volna, minden bizonnyal másképpen dizájnolom :))), bár a szokatlan forma néhány nem túl szerencsés tesztalanynál éppen eléggé borzolta enélkül is az idegeket. :D
Eredeti recept szepytõl - kössssssz. :)

A sütés elõtti napon a mandulákat blansíroztam, héjukat lehúztam, majd papírtörlõn száradni hagytam.
A sütés napján a vajat elmorzsoltam a porcukorral elkevert lisztben, majd a többi hozzávalót is belemérve tésztát gyúrtam, amit ezután folpackba csomagolva egy órán keresztül hûtõben pihentettem. A sütõt 170 °C-ra elõmelegítettem.
A pihentetett tésztát 4 részben dolgoztam fel: így az a rész, amivel éppen ...

Folytats a blogon ... www.egycsipet.hu/2012/10/boszorkanyuj...

sponsored links

Keres?s