Boszorkánykonyha
sponsored links
Megjelent az Erdélyi Konyha lapcsalád legújabb tagja a BOSZORKÁNYKONYHA gasztromagazin!
Kiadványunk gyakorlati megoldások tárházát kínálja, megtanítja, miként lehet újra felfedezni az elfedett ennivalókat, vegyszerekkel tele világunkból menekülve hogyan ismerhetjük fel és fogyaszthatjuk a vadnövényeket, erdei gyümölcsöket, gombákat,és milyen feledésbe ment, de ma is megtalálható alapanyagokból fõztek szépanyáink.
Kiadványunk gyakorlati megoldások tárházát kínálja, megtanítja, miként lehet újra felfedezni az elfedett ennivalókat, vegyszerekkel tele világunkból menekülve hogyan ismerhetjük fel és fogyaszthatjuk a vadnövényeket, erdei gyümölcsöket, gombákat,és milyen feledésbe ment, de ma is megtalálható alapanyagokból fõztek szépanyáink.
Régtõl köztudott dolog, hogy a férfi szívéhez mindig a gyomrán keresztül vezet az út, ezért mindig is nagy praktika volt, hogy a kiszemelt férfit mágikus erejûnek hitt étellel vagy itallal kínálták, hogy aztán az a szerelem rabja legyen. A kevésbé szerencsés nõk elõszeretettel fordultak boszorkányokhoz ilyen ételekért vagy nagy odaadással tanulták és lesték el ezektõl a recepteket. A boszorkányos konyha nagyon kötõdik a természethez, a természetes alapanyagok használatához és a gyógynövényekhez, ezért az ilyen ételek általában szabad tûzön fõnek, mindig tartalmaznak gyógynövényeket, fûszernövényeket, ehetõ virágokat, vadon élõ állatok húsát és tojását. A boszorkányos ételek a megszokottnál több alapanyagból készülnek, sokszor nem a megszokott párosításokban, gyakran csípõsek, pikánsak vagy keserûek. Az alábbi menü összeállításában ezen alapelveket tartottuk szem elõtt, tehát akár hisznek a boszorkányokban, akár nem, garantáltan elérnek vele a kedvelt férfi szívéhez.
Tavaszi boszorkányleves 4 személyre
Hozzávalók: 1 konyhakész fürj, 1 szál csípõs kolbász, 8 fürjtojás, 2 krumpli, 15 dkg gomba, 1 csokor medvehagyma, 2 szál zöldhagyma, 1 csípõs paprika, 1 dl paradicsomlé, 1 evõkanál liszt, 2+2 evõkanál olaj, só, fûszerpaprika, 1 teáskanál köménymag;
a tálaláshoz: tejföl
Elkészítése: A konyhakészre pucolt fürjet kisebb darabokra vágjuk és a felhevített olajra dobjuk. Megszórjuk a köménymaggal és fehéredésig dinszteljük. Félrehúzzuk a tûzrõl, megszórjuk a fûszerpaprikával, megsózzuk, összekavarjuk és felöntjük vízzel, majd puhára fõzzük. Mikor a hús majdnem megfõtt hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, a kockára vágott krumplit, a karikára vágott kolbászt, zöldhagymát és csípõs paprikát meg a csíkokra vágott medvehagymát és együtt puhára fõzzük. A megmaradt olajon világosra pirítjuk a lisztet, felöntjük a paradicsomlével és berántjuk vele a levet. A végén beleütjük a fürjtojásokat és kavarás nélkül megfõzzük. Tejföllel tálaljuk.