Boszorkánykonyha

2014-04-10

sponsored links


Megjelent az Erdélyi Konyha lapcsalád legújabb tagja a BOSZORKÁNYKONYHA gasztromagazin!

Kiadványunk gyakorlati megoldások tárházát kínálja, megtanítja, miként lehet újra felfedezni az elfedett ennivalókat, vegyszerekkel tele világunkból menekülve hogyan ismerhetjük fel és fogyaszthatjuk a vadnövényeket, erdei gyümölcsöket, gombákat,és milyen feledésbe ment, de ma is megtalálható alapanyagokból fõztek szépanyáink.

 




Régtõl köztudott dolog, hogy a férfi szívéhez mindig a gyomrán keresztül vezet az út, ezért mindig is nagy praktika volt, hogy a kiszemelt férfit mágikus erejûnek hitt étellel vagy  itallal kínálták, hogy aztán az a szerelem rabja legyen. A kevésbé szerencsés nõk elõszeretettel fordultak boszorkányokhoz ilyen ételekért vagy nagy odaadással tanulták és lesték el ezektõl a recepteket. A boszorkányos konyha nagyon kötõdik a természethez, a természetes alapanyagok használatához és a gyógynövényekhez, ezért az ilyen ételek általában szabad tûzön fõnek, mindig tartalmaznak gyógynövényeket, fûszernövényeket, ehetõ virágokat, vadon élõ állatok húsát és tojását. A boszorkányos ételek a megszokottnál több alapanyagból készülnek, sokszor nem a megszokott párosításokban, gyakran csípõsek, pikánsak vagy keserûek. Az alábbi menü összeállításában ezen alapelveket tartottuk szem elõtt, tehát akár hisznek a boszorkányokban, akár nem, garantáltan elérnek vele a kedvelt férfi szívéhez. 







Tavaszi boszorkányleves 4 személyre

Hozzávalók: 1 konyhakész fürj, 1 szál csípõs kolbász, 8 fürjtojás, 2 krumpli, 15 dkg gomba, 1 csokor medvehagyma, 2 szál zöldhagyma, 1 csípõs paprika, 1 dl paradicsomlé, 1 evõkanál liszt, 2+2 evõkanál olaj, só, fûszerpaprika, 1 teáskanál köménymag; 
a tálaláshoz: tejföl

Elkészítése: A konyhakészre pucolt fürjet kisebb darabokra vágjuk és a felhevített olajra dobjuk. Megszórjuk  a köménymaggal és fehéredésig dinszteljük. Félrehúzzuk a tûzrõl, megszórjuk a fûszerpaprikával, megsózzuk, összekavarjuk és felöntjük vízzel, majd puhára fõzzük. Mikor a hús majdnem megfõtt hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, a kockára vágott krumplit, a karikára vágott kolbászt, zöldhagymát és csípõs paprikát meg a csíkokra vágott medvehagymát és együtt puhára fõzzük. A megmaradt olajon világosra pirítjuk a lisztet, felöntjük a paradicsomlével és berántjuk vele a levet. A végén beleütjük a fürjtojásokat és kavarás nélkül megfõzzük. Tejföllel tálaljuk. 



Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2014/04/bo...

sponsored links

Keres?s