boszorkány ujjak
sponsored links
A napokban Archeo blogján láttam meg ezeket a rémesen ronda sütiket. :) Naná, hogy azonnal meg akartam csinálni. Mivel az elmúlt napokban folyamatosan fõztem és sütöttem valamit, ma reggel került rá a sor. A recept végül is innen van, ezek szerint sütöttem meg én is a sütiket. A formázást még gyakorolhatom, és mivel figyelmetlen voltam, sem nem pihentettem a tésztát ( pedig tudom, hogy a vajas tésztának kell az a pihenés a hûtõben) sem nem kentem meg tojással. Ízre nagyon finom és elsõ próbálkozásnak elégedett is vagyok az eredménnyel. Ma tesztelem a családon és a szomszédságon, és ez fogja eldönteni, hogy a jövõben hányszor gyakorlom majd az elkészítését. :)
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 15 dkg vaj, 20 dkg darált mandula, vagy dió ( nekem mogyoró volt itthon) 10 dkg cukor, 2 tojás, 10 dkg egész mandula ( nekem tökmag) piros színû lekvár ( nekem csipkebogyó)
Elkészítése : A hozzávalókat összegyúrjuk és egy órára ( de minimum fél órára) hideg helyre tesszük pihenni. Ezt követõen ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, kb 10 cm-es darabokra felvágjuk, ujjakat sodrunk a tésztából, kialakítjuk a bütyköket, barázdákat ...