Bosnyák Szomun Lepény

2012-04-05

sponsored links


Ismét egy finom, házilag is elkészíthetõ lepény féleség, egyenesen a Balkánról. Tavaly õsszel jártam Szerbiában, Belgrádban, s ott ettünk többször pljeskavica-t. Az egyszerûség kedvéért, az a Balkán Burger. De most nem arról írok, hanem a kísérõjérõl.

forrás: restoran-pirke-gurmanska-pljeskavica

Nagyon finom, üzleti ebédnek is kiváló volt, pirított hagymával, paprika krémmel és többféle, hozzá tálalt, friss lepényféleséggel ettük. Ezek közül az egyik volt a Bosnyák Szomun. Szerb kolléganõm segítségemre sietett, én pedig az instrukciók nyomán elkészítettem. Gyengéden kell gyúrni, keleszteni, hirtelen magas hõmérsékleten kezdeni a sütést. Ezek mind hozzá járulnak ehhez a különleges, könnyû szerkezetû lepény sikeréhez.

Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- 1 tasak (7 dkg) por élesztõ
- 1/2 ek só
- 1/2 tk cukor ...

Folytats a blogon ... beastie-bistro.blogspot.com/2012/04/b...

sponsored links

Keres?s