Bosnyák Szomun Lepény
sponsored links
Ismét egy finom, házilag is elkészíthetõ lepény féleség, egyenesen a Balkánról. Tavaly õsszel jártam Szerbiában, Belgrádban, s ott ettünk többször pljeskavica-t. Az egyszerûség kedvéért, az a Balkán Burger. De most nem arról írok, hanem a kísérõjérõl.
forrás: restoran-pirke-gurmanska-pljeskavica
Nagyon finom, üzleti ebédnek is kiváló volt, pirított hagymával, paprika krémmel és többféle, hozzá tálalt, friss lepényféleséggel ettük. Ezek közül az egyik volt a Bosnyák Szomun. Szerb kolléganõm segítségemre sietett, én pedig az instrukciók nyomán elkészítettem. Gyengéden kell gyúrni, keleszteni, hirtelen magas hõmérsékleten kezdeni a sütést. Ezek mind hozzá járulnak ehhez a különleges, könnyû szerkezetû lepény sikeréhez.
- 0,5 kg liszt
- 1 tasak (7 dkg) por élesztõ
- 1/2 ek só
- 1/2 tk cukor ...