Borókabogyós, fehérboros nyúlcomb
sponsored links
Biztosan észrevettétek, hogy ritkábban posztolok. Kevés idõm van a hobbimra, rengeteget melózom, de nagyon szeretem és élvezem amit csinálok, ezért szívesen hoz az ember áldozatokat!
Persze, azért fõzök rendszeresen ugyan úgy mint eddig, csak éppen, nagy mennyiségben, több napra.
Most egy kicsit úgy érzem erõre kaptam, remélem kitart sokáig ez az erõ, sõt, amit évek óta halogattam, azt most a hétvégén bepótoltam, nyulat fõztem!
Gyermekkoromban, még amikor a nagyszüleimmel laktunk, Apám évekig tartott nyulakat, ezért nem idegenkedek tõle, sõt, kifejezetten vágytam rá. Az megint más kérdés, hogy a családom 2 férfi tagja másképpen vélekedett a nyúlhúsról...nekik mást fõztem.
Hozzávalók:
- 4 db. nyúlcomb
- 2 db. sárgarépa
- 2 nagy fej hagyma
- 1 szál zöld fokhagyma
- 4-5 szem borókabogyó
- só, bors, paprika
- 2 dl. fehérbor.
A hagymát, fokhagymát apróra vágtam, kevés olajon üvegesre pároltam, hozzáadtam a combokat, sóztam, borsóztam, paprikáztam, hozzáadtam a megpucolt, felkarikázott sárgarépát, borókát, felöntöttem a borral, és még egy kevés vízzel, lefedve lassú tûzön puhára fõztem. Nagyon hamar megpuhult. Puliszkával ettem.