Borzas sajtos pogácsa
sponsored links
Megkezdtem a Húsvéti készülõdést !
Hozzávalók:
-A tésztához:
-50 dkg liszt
-25 dkg margarin
-2 tojássárgája
-3 dl tejföl
-kevés só
-A krémhez:
-2,5 dl tej
-4 dkg liszt
-4 dkg reszelt sajt
-1 tojás
-só
-6 dkg margarin
Az oldalára:
-kb. 25 dkg sajt
Elkészítés:
A tészta alapanyagait összedolgozzuk, majd 1 órát pihentetjük.
Vékonyra kinyújtjuk, pogácsákat szaggatunk belõle. Tojássárgájával megkenjük, elõmelegített sütõben megsütjük.
A krémhez a hozzávalókat - a margarin kivételével - simára keverjük, sûrûre fõzzük. A tûzrõl levesszük, és tovább keverjük, teszünk bele 5-6 dkg margarint.
A krémet 2 pogácsa közé kenjük úgy, hogy kicsit ki is folyjon közülük,
és reszelt sajtban megforgatjuk.
Vékonyra kinyújtjuk, pogácsákat szaggatunk belõle. Tojássárgájával megkenjük, elõmelegített sütõben megsütjük.
A krémhez a hozzávalókat - a margarin kivételével - simára keverjük, sûrûre fõzzük. A tûzrõl levesszük, és tovább keverjük, teszünk bele 5-6 dkg margarint.
A krémet 2 pogácsa közé kenjük úgy, hogy kicsit ki is folyjon közülük,
és reszelt sajtban megforgatjuk.
Jó étvágyat !