Bortésztában sült tõkehal zöldséges lecsóval
sponsored links
Nyaralásunkon nagyon sok halat ettünk, nem is volt olyan nap, amikor legalább egyszer ne ettünk volna valamilyen halas fogást. (Itt fedeztük fel, hogy milyen finom a makréla, amit eddig sosem vettünk. :P) Ahogy hazajöttünk, néhány nap után már szabályosan hiányzott a halevés, így aztán nemsokára be is terveztem. Ezúttal tõkehalfilét vettem, és erdélyi (azaz rizzsel készült) zöldséges lecsóval tálaltam.
Bortésztában sült tõkehal zöldséges lecsóval
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg tõkehalfilé, 2 tojás, 15 dkg + 2-3 evõkanál liszt, 2 dl fehérbor, só, bors, fokhagymapor, olaj; a lecsóhoz: 2 hagyma, 2 paprika (1 piros, 1 zöld), 20 dkg sárgarépa, 20 dkg ...