Borsós-csilis karfiol
sponsored links
Egyik barátnõm csinált a múltkoriban csilis karfiolsztéket, ami nagyon guszta volt, és állítása szerint nagyon finom is, így alig vártam, hogy kipróbáljam! :P
Ezúttal megturbóztam egy kis borsópörkölttel, így egy igazi kis vega kaja lett belõle! ;)
A recept: (2 adag)
- 2 ek kókuszsír vagy nem vegetáriánusoknak mangalica vagy kacsazsír :P - fele felolvasztva
- 1 kis fej karfiol - felszeletelve
- 1 nagy hagyma - apróra vágva
- 4 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 20 dkg borsó
Fûszerek:
- 1-1 mk csili, só
- 1/2 mk õrölt bors, õrölt kömény
- 2 kk pirospaprika
Egy sütõpapírral bélelt tepsit kikenünk zsiradékkal, majd rátesszük a karfiol szeleteket, egy ecset segítségével azt is megkenjük, majd megszórjuk sóval és csilivel és elõmelegített sütõben 200 fokon 20 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a borsópörköltet:
A felhevített zsiradékon megpirítjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a borsót, megfûszerezzük, és fedõ alatt 20 perc alatt puhára pároljuk.
Amikor elkészült, összeforgatjuk a karfiollal, és tálaljuk.