Borsós-csilis karfiol

2014-05-08

sponsored links

Egyik barátnõm csinált a múltkoriban csilis karfiolsztéket, ami nagyon guszta volt, és állítása szerint nagyon finom is, így alig vártam, hogy kipróbáljam! :P

Ezúttal megturbóztam egy kis borsópörkölttel, így egy igazi kis vega kaja lett belõle! ;)

A recept: (2 adag)karfiol_2.jpg

  • 2 ek kókuszsír vagy nem vegetáriánusoknak mangalica vagy kacsazsír :P - fele felolvasztva
  • 1 kis fej karfiol - felszeletelve
  • 1 nagy hagyma - apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 20 dkg borsó

  Fûszerek:

  • 1-1 mk csili,
  • 1/2 mk õrölt bors, õrölt kömény
  • 2 kk pirospaprika 

Egy sütõpapírral bélelt tepsit kikenünk zsiradékkal, majd rátesszük a karfiol szeleteket, egy ecset segítségével azt is megkenjük, majd megszórjuk sóval és csilivel és elõmelegített sütõben 200 fokon 20 perc alatt megsütjük.

Közben elkészítjük a borsópörköltet:
A felhevített zsiradékon megpirítjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a borsót, megfûszerezzük, és fedõ alatt 20 perc alatt puhára pároljuk.

Amikor elkészült, összeforgatjuk a karfiollal, és tálaljuk.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... feherfalat.blog.hu/2014/05/08/borsos-...

sponsored links

Keres?s