Borsópüré karajjal és buggyantott tojással
sponsored links
Ez a borsópüré nagyon jól kiváltja az unalomig alkalmazott köreteket. Általában mi is tört krumplit csinálunk a szelethúsokhoz, úgyhogy most ránk fért egy kis változtatás.
Hozzávalók:
500 g zöldborsó
csipetnyi szerecsendió
1 szál újhagyma
1 nagy ek. vaj
2 ek. tejföl
6 szelet karaj
õrölt kömény
tojás
só, zöld bors
A karajszeleteket sóval, borssal, õrölt köménnyel ízesítem, majd 1 evõkanálnyi libazsírt teszek a serpenyõ aljába. Ha felforrósodott, akkor belehelyezem a húsokat hármasával (mert nekem csak ekkora serpenyõm van).
Közben a borsót sózott zubogó vízbe szórom, és 10 perc alatt puhára fõzöm. Leszûröm...