Borsólevesalap a fagyasztóba

2014-06-12

sponsored links

Iiiiiimádom a borsólevest. De tényleg, bármikor képes vagyok enni. És bár számomra is hihetetlen, de ha fõzök, akkor addig eszem, amíg van, ha másnak reggelire is azt eszem, nem zavar, annyira szeretem. :) Itt pedig egy tipp, hogyan tegyük el télire a levesalapot. 

Recept a Kifõztük júniusi számában is megjelent.


Hozzávalók:
1 kg zsenge zöldborsó (tisztítva mérve)

8-10 répa

4-5 új gyökér

2 csokor petrezselyem

só, bors, olaj


A répát és a gyökeret megtisztítjuk, apró kockákra vagy karikákra vágjuk. Fazékban olajat hevítünk, 10-15 perc alatt, közepes lángon puhára pároljuk benne a zöldségeket és a felaprított petrezselymet, közben sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk kihûlni, becsomagoljuk, és lefagyasztjuk.


A fagyasztott alapot felhasználáskor felengedjük 3 liter vízzel, ha felforrt, galuskát szaggatunk bele, készre fõzzük néhány perc alatt. 


Folytats a blogon ... www.katucikonyha.hu/2014/06/borsoleve...

sponsored links

Keres?s