Borsóleves karfiollal, házi tésztával
sponsored links
Nincs is jobb, mint a friss, zsenge borsóból fõtt leves, igazi házilag gyúrt tésztával. Utóbbit most nem én készítettem, hanem párom anyukájától kaptuk. A gyerekek kedvéért került még bele kevéske karfiol és sárgarépa is.
Hozzávalók 4 fõre:
*kb. 50 dkg zsenge zöldborsó
*3 kisebb szál sárgarépa
*10 dkg karfiol
*1 közepes fej vöröshagyma
*2 ek olaj
*1 kis csokor friss petrezselyemlevél
*1 nagy marék házi apró kocka tészta
*1 kk só
*1 csipet bors
*0,5 kk õrölt pirospaprika
*1 tk házi darált pirospaprika
*ízlés szerint ételízesítõ vagy 0,5 leveskocka
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a répát vékony karikára vágjuk, a karfiolt apró rózsáira szedjük, a vöröshagymát apróra kockázzuk.
A vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát, felengedjük vízzel, ízesítjük a fûszerekkel.
Amikor a répa már majdnem puha, hozzáadjuk a tésztát, a karfiolt és a borsót, valamint a petrezselyemlevelet. Ha már minden zöldség és a tészta is megfõtt, melegen kínáljuk.
Hozzávalók 4 fõre:
*kb. 50 dkg zsenge zöldborsó
*3 kisebb szál sárgarépa
*10 dkg karfiol
*1 közepes fej vöröshagyma
*2 ek olaj
*1 kis csokor friss petrezselyemlevél
*1 nagy marék házi apró kocka tészta
*1 kk só
*1 csipet bors
*0,5 kk õrölt pirospaprika
*1 tk házi darált pirospaprika
*ízlés szerint ételízesítõ vagy 0,5 leveskocka
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a répát vékony karikára vágjuk, a karfiolt apró rózsáira szedjük, a vöröshagymát apróra kockázzuk.
A vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát, felengedjük vízzel, ízesítjük a fûszerekkel.
Amikor a répa már majdnem puha, hozzáadjuk a tésztát, a karfiolt és a borsót, valamint a petrezselyemlevelet. Ha már minden zöldség és a tészta is megfõtt, melegen kínáljuk.