Borsóleves
sponsored links
Én nem szeretem a borsólevest, nem kérek... Mondtam volna x hónappal/évvel korábban. Most pedig azt mondom, hogy megfõztem életem elsõ borsólevesét, beleszaggattam életem elsõ nokedlijét, - bár egyik-másik elég nagyra sikerült - és szeretem a borsólevest. :) Legalábbis ez a fajta ízlik. Valahol azért ehettem, vagy láthattam korábban... Mert már egy ideje belefészkelte magát a fejembe egy zöldborsóleves képe, és képzelt íze, amit érezni akartam. Vagyis utóbbi inkább a nyelvemben volt. :) De csak most jött el az alkalom, hogy el is készítettem. Hála a várt ízt kaptam, és még a nokedli is elég jó lett a méretétõl eltekintve. :)
Jöjjön még egy találós kérdés a recept elõtt:
- Melyik nokedli fõ meg leghamarabb?
- ???
- Amelyiket legutoljára szaggattad bele. :)
Elkészítése
Forró margarinon megfuttatjuk a felkockázott répát és borsót, majd felöntjük vízzel. Amikor felforrt, ízlés szerint sóval, borssal, delikáttal és cukorral ízesítjük. Ha félig puhák a zöldségek, beleszaggatjuk a nokedlit. Amikor minden megpuhult, hozzáadunk egy kis vízzel elkevert tejfölt és készre forraljuk.
Hozzávalók (kb. 4 nagyobb adag):
1 nagyobb répa
15 dkg zöldborsó
3 dkg margarin
kb. 1 liter víz ...