Borsófõzelék
sponsored links
Van néhány étel, amitõl totál beindulok, azaz nem tudok ellenállni, ennem kell belõle. Még éjjel is felkelek, ha tudom, hogy ott van a hûtõben és nyalogatok belõle... A toplista élén a sonka van. Az igazi, házi füstölt sonka, amit olaszul úgy hívnak, hogy prosciutto. Ez úgy készül, hogy három hétig sós lében pácolják, aztán a padláson himbálózik és szikkad a füstben. Persze ehhez padlás meg disznó kell, de mióta a szülõfalumban élõ tesómmal közös disznóvágásokat tartunk összejön mindig valami hasonló. A toplista második helyén a füstölt házi kolbász leledzik. Harmadik a borsófõzelék... AZ a borsófõzelék... Anyám készítette mindig és a teljes igazsághoz az is hozzátartozik, hogy füstölt házi kolbász van benne. Most egy kicsit megvariáltam, az ízek maradtak, de nincs benne egy szem liszt sem. Ettõl nagyon könnyû és finom.
Borsófõzelék
Hozzávalók: 50 dkg mirelit borsó, 25 cm házi kolbász, 1 fej hagyma, 2 szál murok, 1 nagy pohár ...