Borsó, répa, krumpli avagy Máshogy is finom
sponsored links
Ahogy tegnap említettem, ma a finom fõzelék került a tányéromba.
A finom fõzeléket szintén többféle módon el lehet készíteni, illetve és lénygében, a hozzávalóit mindenki kedvére variálhatja, olyan zöldségekbõl amit szeret vagy épp van otthon. Ami viszont a leggyakoribb összetevõje, sõt mondhatjuk, a fõ alapanyaga, az a zsenge zöldborsó, és a sárgarépa (van ahol csak ezek). Ehhez jöhet burgonya, karfiol, menzákon kukorica, és olyannal is találkoztam már, hogy burgonya-sárgarépa-brokkoli....
Én pedig így szeretem (így is) ?
FINOM FÕZELÉK, DEBRECENIVEL
Hozzávalók:
60 dkg zsenge zöldborsó (fagyasztott)
30 dkg burgonya
15 dkg sárgarépa
1 pár debreceni (de lehet 2 is)
1 p. tejföl
2-3 ek. liszt
lestyán
õrölt kömény
só
A sárgarépát és a burgonyát megtisztítjuk, a sárgarépát félkarikákra, a burgonyát pedig kis centis kockákra vágjuk.
A debreceni kolbászt kicsi kockákra daraboljuk.
1-2 kanálnyi zsiradékon addig pirongatjuk a sárgarépát, amíg a zsiradék szépen elsárgul, tehát a répa kiadja színét. Ekkor hozzáadjuk a debrecenit és ezt is megkönnyeztetjük ? ezek fogják a fõzelékünk színét adni -, majd jöhet a burgonya és a fagyos borsó. Megsózzuk, befûszerezzük, vízzel felöntve puhára fõzzük.
Tejfölbõl és lisztbõl készült habarással besûrítjük.
Én nem tettem, mert ez egy fûszeresebb változat, de akinek úgy jobban ízlik kis cukrot adhat hozzá.