Borsó, kapor és a lazac avagy Szín és pompa egyszerûen
sponsored links
Kapor és a zöldborsó párosítással már, találkozhattatok nálam (is), nem is egyszer; mégis többen rácsodálkoznak, ha megemlítem.
Nálam ez már egy több tíz éves történet, ami a legegyszerûbb módom jött létre.
Tudom már számtalanszor írtam, mondtam:
-Ez volt itthon, ezt fõztem, ez ettem...
A Mamikámmal imádtuk a kapor mártást, hidegen, melegen, húsokhoz, sült krumplihoz, de volt úgy is , hogy csak simám zsírban! pirított kenyérrel majszoltuk...
A történet: munkából hazaérve (akkor még nem szakácskodtam, de már Õrült voltam) szinte egybõl beszorult formás fejecském a hûtõbe, ahol a sok-sok pompás dolog mellett kapormártás is volt.
Éppen kezdtem tervezni a jövõmet, amikor Mamika feljött a kertbõl, egy azaz 1 egész vödör zöldborsóval.
-Na, most aztán lehet enni a borsót!
Hmmm... folytassam...?
Most ezt a párosítást, picikét pikanterizálva, finom vadlazac mellé kínálom.
Most ezt a párosítást, picikét pikanterizálva, finom vadlazac mellé kínálom.
VADLAZACFILÉ,
PIKÁNS KAPROS-
ZÖLDBORSÓ MÁRTÁSSAL
Hozzávalók:
4 adag vadlazacfilé ...