borsó héj nélkül
sponsored links
A táplálékintoleráns gyermekeink nem ettek mostanáig hüvelyeseket. Ennek több oka van: a hüvelyesek hasonló problémákat okoznak, mint a laktóztartalmú ételek, a hüvelyesek héja gondokat okoz, illetve õk maguk is allergének lehetnek (kukorica).
De fontosak, így elérkezett az idõ, hogy vissza- illetve bekerüljenek az étrendükbe. A laktóz-, allergénre való toleranciájuk alakulóban, de a héjproblémát meg kellett oldani. A turmixoláshoz, passzírozáshoz nincs mindig idõ, a gasztrodokink ajánlotta ezt a módszert.
hozzávalók:
fagyasztott borsó (jobb híján)
zsiradék (ami nálunk most libazsír!!!!, de lehet kókuszzsír, olívaolaj)
Kevés zsiradékot egy tepsiben felolvasztottam, beletettem a borsót és addig pirítottam, amíg a héja össze nem pödörödött. Ezután egyenként eltávolítottam a héjakat. Nem mondom, hogy nem macerás, de így is jobb, mint a passzírozás.