Borsó-hummusz ? ?Végigfõzni a Meatless-t?
sponsored links
Ennyire elképesztõ színe van :-)
A legtovább a friss borsó megpucolása tartott, ami utána következik, már gyerekjáték.
Mivel a borsót blansírozni kell, szerintem valami jóféle felengedett mirelit borsóból is jó kell legyen, mert mirelit borsó = blansírozott borsó.
Azt hittem, hogy majd viszünk belõle másnap uzsonnára?. Majdnem az egészet megettük egy ültõ helyünkben.
Hozzávalók:
- 1 csésze friss borsó
- 1 kis gerezd zúzott fokhagyma (vagy egy nagyobb fele)
- 1 csipet római kömény
- só
- 1/4 csésze koriander (nem kell lecsipegetni a leveleket, a vékonyabb szár is mehet bele)
- 2 evõkanál friss citromlé
- (2 evõkanál tahini ? én kihagytam)
A borsót két percig fõzöm lobogó, enyhén sós vízben, majd leszûröm, és egy tál jeges vízbe teszem. 1-2 percig hûlni hagyom, majd leszûröm.
Az összes hozzávalót beleteszem az aprítóba, és pürésítem.
Keksszel vagy tortillachipsszel tálalom.
Kb. 1 csészényi lesz belõle.