Borsos tokány
sponsored links
Rég volt nokedli és egy kis vegyes húsból készült hozzá egy szaftos kis tokány. Igazán ízletes, de nem épp könnyû étel. Egy kis savanyú uborka illik hozzá :-)
Hozzávalók 4 fõre:
- 1 kg sertéshús (nálam most fele tarja és fele karaj)
- 5 dkg füstölt szalonna
- 2 ek tyúkzsír
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 kk só
- 1 tk õrölt pirospaprika
- 1 kk õrölt bors
- 2 ek házi darált paprika (ennek hiányában 1 kápia paprika apróra vágva)
- 1 közepes paradicsom héj nélkül
- 1 tk liszt
A megtisztított húst vékony csíkokra vágjuk, hagyjuk kicsit lecsöpögni. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát nagyobb kockára, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk.
A szalonnát bõr nélkül apróra vágjuk és zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a zsírt, majd a hagymát üvegesre pároljuk rajta.
A lecsöpögtetett husit fehéredésig pirítjuk rajta.
Meghintjük sóval, borssal, õrölt pirospaprikával. Hozzáadjuk a házi darált pirospaprikát (vagy az apróra vágott kápia paprikát), a paradicsomot.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedõ alatt puhára fõzzük.
Ha puha a hús, a fedõt levéve hagyjuk a maradék vizet elfõni.
Egy kevés liszttel megszórjuk és így felforralva egy kicsit sûrûbb lesz a szaftja.
Melegen, nokedli körettel kínáljuk.