Borsos tokány

2014-04-10

sponsored links

Rég volt nokedli és egy kis vegyes húsból készült hozzá egy szaftos kis tokány. Igazán ízletes, de nem épp könnyû étel. Egy kis savanyú uborka illik hozzá :-)


Hozzávalók 4 fõre:

  • 1 kg sertéshús (nálam most fele tarja és fele karaj)
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 2 ek tyúkzsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kk só
  • 1 tk õrölt pirospaprika
  • 1 kk õrölt bors
  • 2 ek házi darált paprika (ennek hiányában 1 kápia paprika apróra vágva)
  • 1 közepes paradicsom héj nélkül
  • 1 tk liszt

A megtisztított húst vékony csíkokra vágjuk, hagyjuk kicsit lecsöpögni. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát nagyobb kockára, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk.
A szalonnát bõr nélkül apróra vágjuk és zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a zsírt, majd a hagymát üvegesre pároljuk rajta.
A lecsöpögtetett husit fehéredésig pirítjuk rajta.
Meghintjük sóval, borssal, õrölt pirospaprikával. Hozzáadjuk a házi darált pirospaprikát (vagy az apróra vágott kápia paprikát), a paradicsomot.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedõ alatt puhára fõzzük.
Ha puha a hús, a fedõt levéve hagyjuk a maradék vizet elfõni.
Egy kevés liszttel megszórjuk és így felforralva egy kicsit sûrûbb lesz a szaftja.
Melegen, nokedli körettel kínáljuk.


 



Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2014/04/borso...

sponsored links

Keres?s