Borsos-tojásos nokedli
sponsored links
A nokedlinek ezt az elkészítését Anyukámtól tanultam. Tulajdonképpen nem szoktam méregetni a hozzávalókat, annyi lisztet adok hozzá, hogy se túl kemény, se túl lágy ne legyen a tészta, hisz nem egyforma nagyságúak a tojások és a liszt sem mindíg ugyanolyan. Ami biztos, hogy jó borsosan szeretjük.
Ma almaecetes uborkasaláta volt a kísérõje.
Ma almaecetes uborkasaláta volt a kísérõje.
Hozzávalók 4 fõre:
Nokedlihez:
*5 kisebb tojás
*30 dkg liszt
*1 kk só
*1-2 ek víz
Továbbá:
*2-3 ek olaj
*5 tojás
*1 nagy csipet só
*0,5 kk õrölt bors
A nokedli fõzõvizét felforraljuk.
A tésztához a tojásokat egy tálba ütjük, beleszórjuk a sót, majd állandóan kevergetve, lassan adagolva a lisztet is hozzáadjuk. Csomómentes, sûrû tésztát keverünk. ha szükséges, adhatunk hozzá 2-3 ek vizet.
Az a jó, ha nem túl kemény, de nem is túl lágy a tészta.
A lobogó, sós vízbe szaggatjuk.
Ha a nokedlik feljöttek a víz tetejére, még 1-2 percet fõzzük, majd hideg, sós vízbe merjük, leszûrjük, hagyjuk lecsöpögni.
Egy magasabb falú serpenyõben olajat hevítünk, majd ráütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk.
Ha már kedvünkre valóan megszilárdult a tojás, hozzáadjuk a nokedlit, jól összeforgatjuk, meghintjük sóval, borssal, és ha már a tészta is jól átmelegedett, elzárjuk.