Borsos eperlekvár
sponsored links
Talán a múltkori posztban már leírtam, nem fõzök be túl nagy mennyiséget semmibõl, mert erre már ráfaragtam. Idén már készült egy adag eperdzsem, de talán sokan egyetértenek velem, hogy ez az a gyümölcs, amit nem lehet megunni. És most ebbe az új receptbe botlottam, amit egyszerûen muszáj volt kipróbálni. Nem bántam meg! Finom, pikáns lekvár lett belõle:) A tálkában lévõ adagból már szinte semmi nincs...
Összesen megint csak 1 kg eperbõl dolgoztam. Megpucoltam, felaprítottam. Beletettem egy lábosba. Összekevertem 25 dkg cukrot, 1 cs 2:1 zselésítõ cukrot és 10 gr citromsavat, ezt ráöntöttem az eperre. Jól összekevertem és felforraltam. Forrás után kb. 5 percig fõztem, majd beleszórtam másfél tk durvára tört borsot. Ezzel még forraltam ...