Borsos csirkemáj zsírban sütve
sponsored links
Mikor már unjuk a szalámikat, akkor jól jöhet egy kis zsírban sült csirkemáj, amit ehetünk frissen még melegen vagy miután kihûlt, napokig rájárhatunk erre a jó ki kenyérre pakolható finomságra! ;)
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
kb. 15 dkg zsír(sertés, kacsa, liba mindegy, akár vegyesen is lehet)
több féle bors( fekete vagy fehér, ill. citrombors, színes bors stb.)
továbbá, kevés pirospaprika a szép szín érdekében és só ízlés szerint
Elkészítés:
A megtisztított májat egy kisebb tepsibe helyezzük.
Rádaraboljuk a zsírt és készre sütjük.
Só nélkül sütjük, hogy ne keményedjen meg.
Ha szépen kitisztul a zsír, akkor biztosan elkészült.
Ezután, megfûszerezzük a bors félékkel, paprikával, sózzuk és már fogyasztható is.
Ha késõbbre hagynánk, akkor egy tálban zsírral felöntve hagyjuk megdermedni,
majd hûtõbe téve rájárunk kedvünkre! ;)
Tipp:
Más fajta májakkal is készíthetjük, a fûszerezéstõl pedig eltérhetünk.
Alkalmazzuk kedvenc fûszereinket.
Zöld fûszerekkel is kellemes ízt adhatunk a májnak :)