Borsmentás lazac-garnéla nyárson, sültpaprika-krémes fekete tagliatellével
sponsored links
Nagyon szeretem a fekete tésztát, de itthon elég nehezen (és nem is mindig barátságos áron) lehet hozzájutni. Nagyon megörültem, amikor a Tarka Bárkán nyert ajándékok között, ezt is megtaláltam. Nem is volt kétséges, hogy halétel mellé fogom megfõzni. Mikor elõzõ este elõvettem a lazacszeleteket a fagyasztóból, akkor rögtön beugrott, hogy mind színben, mind ízben remekül passzolnak egymással a fekete (tintahal tintájával festett) tésztához. Már csak a szószon kellett gondolkoznom, de nem túl sokáig, mert kézenfekvõnek tûntek a paprikák.
És nem is tévedtem, pazar ebéd lett belõle.
Hozzávalók
4 db nyárshoz
2 szelet lazac szálkátlanítva, 12-12 kockára felvágva (kb. 130 g/db)
24 db garnélafarok
tengeri só
fél citrom frissen facsart leve
frissen õrölt színes bors
5-6 szál borsmenta, levelei finomra aprítva ...