Borskéregben sült sertésszûz citromos újburgonyával
sponsored links
Már régóta terveztem, hogy sertésszüzet fogok készíteni, de eddig boltban nem vásároltam, így most, hogy volt házi végre sort kerítettünk rá.
Elsõre egy igazán egyszerû recept mellett döntöttem, amiért köszönet az Ízbolygó blognak.
Hozzávalók:
Húshoz:
1 szép darab sertésszûz,
színes bors,
himalája só,
zsír/olívaolaj
Körethez:
5-6 szem nagyobb újburgonya,
himalája só,
színes bors,
2 ek. citromlé,
olívaolaj/zsír
Elkészítés:
A szûzet lehártyázzuk, majd letöröljük róla a nedvességet.
Minden oldalát besózzuk, borsozzuk, majd egy kizsírozott/olajozott teflonserpenyõt felhevítünk, és a hús minden oldalára kérget sütünk.
Ezt követõen áthelyezzük egy tepsibe a húst és 120 fokra elõmelegített sütõben 20 perc alatt készre sütjük alufólia alatt. Ha elkészült, kicsit pihentetjük, majd felszeleteljük.
A burgonyát megmossuk, jól megdörzsöljük, majd felkockázzuk, és egy kiolajozott/zsírozott tepsibe pakoljuk.
Sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk a citromlével. 20 perc alatt 200-220 fokon készre sütjük. (A végén én 250 fokon grilleztem még 2-3 percet).
TIPP: Paleósok készítsék a köretet édesburgonyából.