BORSKÉREGBEN SÜLT SZÛZPECSENYE FEHÉRRÉPAPÜRÉVEL ÉS CUKKINI ROPOGÓSSAL
sponsored links
A szûzpecsenye az egyik legnemesebb hús fajta. Elég sokféle képen el lehet készíteni, a göngyöléstõl elkezdve a töltésen át, egyenesen a tûzdelésig... Most csak simán átpirult egy borsos kéreg alatt, ami nagyon finom ízt kölcsönzött a vaj puha húsnak. Hogy fokozzam még a hatást, kapott a hús maga mellé egy pikáns fehérrépa pürét és egy ropogós cukkini lepényt. Így egy olyan fantasztikus ízharmónia lapult meg a tányérunkon, ami blogba illõ lett. A fehérrépa püré receptjéért pedig külön köszönet Zoltán doktornak.
Hozz?valók: egy nagyobbacska szûzpecsenye, s?, õrölt borskeverék, citrombors, kevés vaj és oliva olaj. Fehérrépapüré: 2db nagyobb fehérrépa, 5 dkg vaj, 1 dl fehérbor, 2-3 dl fõzõtejsz?n, s?, õrölt feh?rbors, csipet kakukkfû. Cukkini lepény: 2 db zsenge cukkini, 1db toj?s, liszt, só, bors.
A húst leh?rty?zzuk, sóval bedörzsöljük majd meghempergetjük a borskeverékben. Vaj és olaj kever?kén hirtelen elõsütjük minden oldal?n. Tepsibe ?ttesszük, majd forr? sütõben, 200 fokon, 10-15 perc alatt k?szre sütjük. Letakarva, 10 percet pihentetjük. Közben a rép?kat felkarik?zzuk, vajon kissé lepirítjuk majd al?öntve a bort ?s a tejszínt lefedve puh?ra fõzzük. Sóval és borssal ízes?tjük. Mikor elkészült botmixerrel pürésítjük az egészet. Melegen tartjuk. A cukkinit k?poszta reszelõn lereszeljük, hozz?adjuk a toj?st és annyi lisztet, hogy sûrû galuska tészt?t kapjunk. Elkeverjük a massz?t és sóval, borssal ízes?tjük. Forr? serpenyõben, kevés zsiradékon féltenyérnyi lepényeket sütünk a massz?ból. T?lal?skor a húst ferd?n felszeleteljük, majd a pür?vel és a cukkini lepényekkel forrón t?laljuk az ételt.